ערעור לבית הדין לעבודה

ערעור לבית הדין לעבודה

ערעור לבית הדין הארצי לעבודה

מאמר זה עוסק בערעור על פסקי-דין של בית-הדין האזורי לעבודה, במקרים של תביעות של עובד נגד מעסיק, או מעסיק נגד עובד.

בכל מקרה שניתן פסק-דין רשאי כל אחד מהצדדים להגיש ערעור. את הערעור יש להגיש לבית-הדין הארצי לעבודה בירושלים בתוך 30 ימים ממועד מסירתו של פסק-דין לצד שמעוניין לערער או לעורך-הדין שלו. לכן, חשוב לקבל החלטה מהירה האם יש רצון לערער כי מדובר בסד זמנים קצר ומחייב.

הגשת ערעור מחוייבת באגרה של כ-410 ש"ח. 

לאחר הגשת הערעור, בית-הדין הארצי לעבודה יקבע דיון (אחד או שניים) ובסופם יכריע בערעור. דיונים אלה מתנהלים בדיון משפטי בלבד, בין עורכי-הדין והשופטים, ללא חקירת עדים וצירוף ראיות חדשות מעבר לאלה שכבר צורפו בהליך בבית-הדין האזורי לעבודה.

בערכאת הערעור ישנו הרכב חמישה – 3 שופטים ושני נציגי ציבור.

מה הסיכוי של ערעור לבית הדין לעבודה להתקבל

חשוב להגיד שערעור אינו הליך פשוט והסיכויים בדרך-כלל לא גבוהים. בנוסף, ככלל, לא ניתן לערער על קביעות עובדתיות של שופט, אלא רק על פרשנות משפטית וטעויות בניתוח המשפטי. 

לדוגמא: שופט קבע שלאחר ששמע את הצדדים וניתח את הראיות שהוצגו העובד הוכיח שהוא פוטר, ולכן הוא זכאי לפיצויי פיטורים בסך של 100,000 ש"ח. על הקביעה העובדתית שהשופט הכריע בה – שהעובד פוטר – יהיה כמעט בלתי אפשרי להצליח בערעור. לעומת זאת, אם השופט ביצע חישוב לא נכון וחישב את גובה הפיצויים שלא בהתאם להוראות החוק והעובדות שנגלו בהליך המשפטי – במקרה כזה ישנו סיכוי שהערעור יתקבל.

עיכוב ביצוע

צד שחוייב בתשלום כספי בפסק דין, חייב לשלם את הסכום בתוך 30 ימים, גם אם הוא מגיש ערעור לבית הדין לעבודה. הערעור אינו דוחה את מועד התשלום. יחד עם זאת, ניתן להגיש בקשה לעיכוב ביצוע עד להכרעה בערעור, ובית-הדין ישקול האם יש טעמים לקבלת הבקשה. בית-הדין בוחן את סיכויי הערעור, את הסכום, את יכולתו הכלכלית של הזוכה בתביעה להשיב את הסכום שישולם לו במקרה שהערעור יתקבל וטעמים נוספים. 

במקרים רבים יקבע בית-הדין שעל המערער שחוייב בתשלום – להפקיד את הסכום בקופת בית-הדין לעבודה, להבטחת התשלום בסופו של ההליך, במקרה שהערעור יידחה. באופן זה מתקבלת בקשת העיכוב ביצוע באופן חלקי, מצד אחד מי שחוייב בתשלום צריך לשלם, אך התשלום לא מגיע לצד השני אלא ממתין בקופת בית-המשפט להכרעה סופית.

ערעור על 79א

כאשר פסק-הדין ניתן במסגרת הסכם שהסמיך את בית-הדין האזורי לעבודה להכריע לפשרה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט – ניתן אמנם לערער, אך סיכויי הערעור קלושים מאוד, עד אפסיים. רק במקרים שבית-הדין חרג מהסכמות הצדדים יש סיכוי לערעור. 

ערעור לבית הדין לעבודה

לשיחת ייעוץ ללא התחייבות

אנא מלאו את הפרטים, ועו"ד יחזור אליכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן